Verzorgpony

***** NIEUW bij NHPK *****
***** VERZORGPONY’s *****

Vanaf nu (15 april 2018) is het mogelijk bij NHPK je eigen verzorgpony te hebben.
Per week stellen wij een of meerdere “verzorgponytijd” uren (2 uur per keer) beschikbaar waarin je je “eigen” verzorgpony kan komen verzorgen.

Naast het verzorgen mag je ook zelfstandig met de pony werken, denk hierbij aan loswerk, grondwerk, dubbele lange lijnen en clickertraining, maar ook rijden behoort tot de mogelijkheden.
Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling de “verzorgponytijd” uren te gebruiken voor alleen rijden. Het gaat er juist om dat je ook de tijd hebt/neemt om je pony uitgebreid te verzorgen (borstelen, hoeven uitkrabben, manen en staart verzorgen, evt. vlechtjes maken). Qua oefenen met de pony kun je in principe alles oefenen wat je tijdens de les geleerd hebt, overleg anders even met de aanwezige instructrice.

Tijdens een “verzorgponytijd” uur ben je helemaal zelfstandig bezig met je pony. Natuurlijk zal een van onze instructrices wel in de buurt zijn om een oogje in het zeil te houden en indien nodig in te grijpen, maar er wordt GEEN les gegeven.

Het hebben van een eigen verzorgpony is alleen mogelijk voor kinderen die lessen bij NHPK en voldoende ervaring hebben om op een verantwoorde en veilige manier zelfstandig met een pony aan de slag te gaan. Heeft u interesse, informeer dan gerust naar de mogelijkheden, soms is het nog niet verantwoord dat een kind zelfstandig gaat rijden maar is het wel mogelijk om vanaf de grond zelfstandig bezig te zijn.

In overleg bepalen we samen welke pony je verzorgpony wordt, dit kan dezelfde pony zijn als waar je in de lessen veel mee werkt, maar dat kan uit veiligheidsoverwegingen ook een andere pony zijn. Je krijgt alleen een vaste verzorgpony toegewezen als je minimaal 2x per maand komt verzorgen.
Heb je maar af en toe tijd/zin om zelfstandig met een pony bezig te zijn dan ben je ook van harte welkom maar krijg je per keer een pony toegewezen van de aanwezige instructrice.

De kosten voor een verzorgpony bedragen 7,50 euro per keer (evt. kun je een strippenkaart voor 5 keer kopen á 35,00 euro).
De dagen/tijden waarop je je pony kan komen verzorgen staan aangegeven in de leslijst als “verzorgponytijd”, kan/wil je niet op die dag/tijd neem dan even contact met ons op voor een andere mogelijkheid.
Om het overzichtelijk/veilig te houden is er slechts plaats voor 2 kindjes per verzorgpony-tijd uur.

Voor het volgen van de “PONYVERZORG-tijd” gelden dezelfde regels qua kledingvoorschrift en afmelden als voor de overige activiteiten bij NHPK (zie www.nhpk.nl)

Heb je nog vragen/opmerking? Dan horen wij dat graag.
Aanmelden kan via een facebookberichtje of een mailtje naar nhpk@nhpk.nl