Verzorgpony

***** VERZORGPONY’s *****

Heb je al les bij NHPKA en wil je tussen de lessen door zelf oefenen of gewoon lekker met een pony knuffelen en poetsen dan bieden wij de mogelijkheid om een verzorgpony te nemen. Dit kan dus uitsluitend als je al lessen volgt bij NHPKA.
Per week spreken we af op welke dag en tijd (meestal 2 uur per keer) je komt om je “eigen” pony te verzorgen, dit omdat wij er dan voor zorgen dat er ook iemand aanwezig is om een oogje in het zeil te houden, meestal is dat de NHPKA instructrice.

Naast het verzorgen mag je ook zelfstandig met de pony werken, denk hierbij aan loswerk, grondwerk, dubbele lange lijnen en clickertraining, maar ook rijden in de bak behoort tot de mogelijkheden. Rijden op de openbare weg kan alleen onder leiding van een instructeur!
Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling de “verzorgponytijd” uren te gebruiken voor alleen rijden. Het gaat er juist om dat je ook de tijd hebt/neemt om je pony uitgebreid te verzorgen (borstelen, hoeven uitkrabben, manen en staart verzorgen, evt. vlechtjes maken). Qua oefenen met de pony kun je in principe alles oefenen wat je tijdens de les geleerd hebt, overleg anders even met de aanwezige instructrice.

Tijdens een “verzorgponytijd” uur ben je helemaal zelfstandig bezig met je pony. Natuurlijk zal een van onze instructrices wel in de buurt zijn om een oogje in het zeil te houden en indien nodig in te grijpen, maar er wordt GEEN les gegeven.

Het hebben van een eigen verzorgpony is alleen mogelijk voor kinderen die lessen bij NHPK en voldoende ervaring hebben om op een verantwoorde en veilige manier zelfstandig met een pony aan de slag te gaan. Heeft u interesse, informeer dan gerust naar de mogelijkheden, soms is het nog niet verantwoord dat een kind zelfstandig gaat rijden maar is het wel mogelijk om vanaf de grond zelfstandig bezig te zijn.

In overleg bepalen we samen welke pony je verzorgpony wordt, dit kan dezelfde pony zijn als waar je in de lessen veel mee werkt, maar dat kan uit veiligheidsoverwegingen ook een andere pony zijn. Je krijgt alleen een vaste verzorgpony toegewezen als je minimaal 2x per maand komt verzorgen en je wekelijks lest krijgt bij NHPKA.
Heb je maar af en toe tijd/zin om zelfstandig met een pony bezig te zijn en les je wel bij NHPKA dan ben je ook van harte welkom maar krijg je per keer een pony toegewezen van de aanwezige instructrice.

Volg je geen lessen bij NHPKA dan kun je bij ons GEEN pony’s verzorgen. We gaan op een natuurlijke manier om met de pony’s en als je dit niet doet om dat je niet bekend bent met onze manier van omgaan met de pony’s dan kan dit tot miscommunicatie tussen kind en pony leiden, met alle gevolgen vandien.

De kosten voor een verzorgpony bedragen 10,00 euro per keer (evt. kun je een strippenkaart voor 5 keer kopen á 45,00 euro), dit bedrag komt dus naast de kosten voor de wekelijkse lessen.
De dagen/tijden waarop je je pony kan komen verzorgen spreken we samen af. We proberen max. 2 kinderen per keer te laten verzorgen zodat alles veilig en overzichtelijk blijft.

Voor het verzorgen van een pony dezelfde regels qua kledingvoorschrift en afmelden als voor de overige activiteiten bij NHPKA (zie www.nhpk.nl)

Heb je nog vragen/opmerking? Dan horen wij dat graag.
Aanmelden kan via een facebookberichtje of een mailtje naar nhpk@nhpk.nl