Logeren naast of met de pony’s

Logeren naast of met de pony’s!

Ben jij gek van pony’s? Wil je de hele dag wel met ze doorbrengen? En wil je het liefst in slaapvallen naast het weiland? DAT KAN!

Het meebrengen van uw eigen paard/pony behoort ook tot de mogelijkheden.

Naast het terrein waar de paarden en pony’s van NHPK wonen is Boerderijcamping Het Amerveld gelegen. Hier kun je komen camperen met met je eigen kamper, caravan of tent maar ook gebruik maken van een van de stacaravans (4 of 6 personen) of trekkershutten (4 personen).

De stacaravans zijn voorzien van elektra, een gaskachel, een waterkoker, een koffiezetapparaat, een kooktoestel, een koelkast en magnetron en natuurlijk het benodigde serviesgoed en pannen. Linnengoed (beddengoed en handdoeken, theedoeken etc) dien je zelf mee te nemen, er is een slaapkamer met een 2 persoonsbed en een (of twee) slaapkamers met 2 eenpersoonsbedden. En er is een toilet in de caravan aanwezig. Het terras is voorzien van een picknickbank.

De trekkershutten zijn geschikt voor 4 personen en beschikken over een stapelbed en een gewoon bed met een onderschuifbed. Ook hier is er warm water, een koelkast, een kooktoestel, serviesgoed en pannen. Linnengoed dient u zelf mee te nemen. In de trekkershut is geen toilet aanwezig. Op het terras kunt u heerlijk relaxen aan de picknickbank.

Voor het sanitair kunt u gebruik maken van onze sanitair-unit. Deze is gelegen op 30 mtr lopen vanaf de caravans en 50 mtr vanaf de trekkershutten. Hier vindt u ruim en modern sanitair. Er zijn diverse douches met warm water, toiletten en zelfs een kinderbadkamer.

Naast een flink aantal pony’s en paarden wonen er op het NHPK terrein ook ezels, geiten, schapen, alpaca’s en kippen en ganzen.

Verder is er bij NHPK altijd wel wat te doen, denk hierbij aan het helpen bij verzorgen van de kinderboerderij dieren (eten geven, water geven), het verzorgen van de pony’s en de ezels, het uitmesten van het weiland, het borstelen van de pony’s of het meekijken bij de NHPK lessen of trainingen. Het is niet de bedoeling dat u zich zelfstandig tussen onze dieren begeeft of daar aan het werk gaat, maar onder leiding van en in overleg met een van onze gediplomeerde dierverzorgsters is veel mogelijk.

Daarnaast is het ook mogelijk om lessen te volgen met de pony’s van NHPK in de diverse onderdelen van het principe van Natural Horsemanship. Denk hierbij aan loswerk, grondwerk, werken aan de dubbele lange lijnen, maar ook bitloos rijden behoort tot de mogelijkheden evenals mennen of een bosrit onder begeleiding. De pony’s en paarden van NHPK leven zoveel mogelijk buiten in een kudde. Er wordt met respect met de pony’s omgegaan, ze worden bitloos gereden en zijn bekend met vrijwel alle onderdelen van het Natural Horsemanship-principe.

Logeren (en les volgen) bij NHPK is een uitgelezen kans om kennis te maken met een andere manier van omgaan met pony’s/paarden. De lessen zijn zeer geschikt voor mensen die nog niet bekend zijn met Natural Horsemanship.

In de nabije omgeving van het NHPK-terrein is ook genoeg te doen. Denk hierbij aan Wildlands in Emmen, een bezoekje aan het boomkroonpad in Drouwen, een middagje aan het water bij jeugdspeelterrein Joytime in Grollo of gewoon lekker wandelen of fietsen door de omgeving.

Wilt u zelf niet koken? In de directe omgeving (ongeveer 5 km fietsen) zijn diverse eetgelegenheden van een snackbar tot een wat luxere eetgelegenheid, er is voor elk wat wils.  Maar tegen vergoeding een keer mee-eten met de gastheer en zijn gezin behoort ook zeker tot de mogelijkheden of we brengen het avondeten bij de caravan. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Voor meer info of reserveren kunt u kijken op de website van Boerderijcamping Het Amerveld.

Lessen bij NHPK: priveles of duoles: 22,50 euro per persoon. Een les duurt 45-60 minuten.

Reserveer op tijd! Zowel voor de caravan als voor de lessen. Neem gerust contact op voor meer informatie, bij voorkeur via de email: nhpk@nhpk.nl of kom eens langs voor een vrijblijvende kennismaking tijdens de openingstijden van de receptie (ma t/m za 15.00-17.00u en van 19.00 tot 20.00u).

We hopen u snel te mogen ontvangen.