Logeren naast de pony’s

Logeren naast de pony’s!

Weer beschikbaar vanaf 1 april 2018.

Ben jij gek van pony’s? Wil je de hele dag wel met ze doorbrengen? En wil je het liefst in slaapvallen naast het weiland? DAT KAN!

Naast het weiland van de paarden en pony’s van NHPK staat sinds kort een caravan met voortent. In de caravan zit een vast tweepersoonsbed en de kleine zithoek kan eenvoudig omgebouwd worden naar een eenpersoonsbed. De caravan is voorzien van elektra, een elektrisch kacheltje, een waterkoker, een koffiezetapparaat, een elektrisch kookplaatje en een kleine koelkast.De caravan is voorzien van koffie, thee, suiker en koffiemelk en natuurlijk het benodigde linnengoed en serviesgoed.

Rond 8.00u wordt het uitgebreide ontbijt geserveerd in de ruime voortent voorzien van tafel en comfortabele tuin stoelen voorzien van kussens. Voor het sanitair kunt u gebruik maken van onze sanitair-unit. Deze is gelegen op 20 mtr lopen vanaf de caravan (aan de andere kant van het fietspad). Hier vindt u twee ruime badkamers, elk voorzien van douche met warm water, een wc en wastafel. U deelt de badkamer met andere aanwezige gasten op ons terrein.

Vanuit de voortent heeft u vrij uitzicht over de weilanden van NHPK waar altijd wel dieren rondscharrelen. Naast een flink aantal pony’s hebben we ook ezels, geiten, schapen, alpaca’s en kippen. Op het aangrenzende buitenplaatsje voorzien van picknick tafel en palletstoelen kunt u heerlijk relaxen.

Verder is er bij NHPK altijd wel wat te doen, denk hierbij aan het helpen bij verzorgen van de kinderboerderij dieren (eten geven, water geven), het verzorgen van de pony’s en de ezels, het uitmesten van het weiland, het borstelen van de pony’s of het meekijken bij de NHPK lessen of trainingen. Het is niet de bedoeling dat u zich zelfstandig tussen onze dieren begeeft of daar aan het werk gaat, maar onder leiding van en in overleg met een van onze gediplomeerde dierverzorgsters is veel mogelijk.

Daarnaast is het ook mogelijk om lessen te volgen met de pony’s van NHPK in de diverse onderdelen van het principe van Natural Horsemanship. Denk hierbij aan loswerk, grondwerk, werken aan de dubbele lange lijnen, maar ook bitloos rijden behoort tot de mogelijkheden. De pony’s en paarden van NHPK leven zoveel mogelijk buiten in een kudde. Er wordt met respect met de pony’s omgegaan, ze worden bitloos gereden en zijn bekend met vrijwel alle onderdelen van het Natural Horsemanship-principe.

Logeren (en les volgen) bij NHPK is een uitgelezen kans om kennis te maken met een andere manier van omgaan met pony’s/paarden. De lessen zijn zeer geschikt voor mensen die nog niet bekend zijn met Natural Horsemanship.

In de nabije omgeving van het NHPK-terrein is ook genoeg te doen. Ga bv een keer met de bus (10 minuten lopen) naar Volendam en dan met de boot van Volendam naar Marken, breng een bezoekje aan het Rijksmuseum in Amsterdam, of fiets eens rond door landelijk Amsterdam noord en ga langs bij de schapen/kaas boerderij in Ransdorp.

Voor het avond eten kunt u terecht in de diverse dorpjes in de omgeving om bij het plaatselijke eetcafe (5 minuten fietsen).  Maar tegen vergoeding een keer mee-eten met de gastheer en zijn gezin behoort ook zeker tot de mogelijkheden of we brengen het avondeten bij de caravan. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Kosten: logeren op basis van B&B voor 2 personen, minimaal 2 nachten: 70,00 euro per nacht.

Een persoon extra: 10,00 euro.

Lessen bij NHPK: priveles of duoles: 22,50 euro per persoon. Een les duurt 45-60 minuten.

Reserveer op tijd! Zowel voor de caravan als voor de lessen. Neem gerust contact op voor meer informatie, bij voorkeur via de email: nhpk@nhpk.nl of kom eens langs voor een vrijblijvende kennismaking tijdens kantooruren (ma t/m vr 11.00-16.00u en za 11.00-13.00u).

We hopen u snel te mogen ontvangen.