“Alpaca-wandeling”

ALPACA-WANDELING

Leeftijd vanaf 8 jaar

Bij aankomst krijgen jullie eerst wat meer informatie over de alpaca’s over hoe je ze wel/niet moet benaderen. Daarna gaan we samen de alpaca’s uit het weiland eten geven en gaan we de stal uitmesten, op deze manier krijgen de alpaca’s de tijd om even aan ons te wennen. Alpaca’s willen niet geaaid worden! Een van onze alpaca’s is echter met de fles groot gebracht en is de grootste knuffelkont die je maar kunt bedenken. Tevens zijn ze enorm fotogeniek.
Daarna gaan we de alpaca’s klaar maken voor een wandeling door de omgeving. We wandelen ongeveer drie kwartier tot een uur door de directe omgeving van de alpacastal. Het dragen van stevige wandelschoenen/laarzen en een lange broek is hierbij verplicht.

Bij thuiskomst verzorgen we de alpaca’s en brengen we ze terug naar het weiland of de stal.

Tussendoor is er tijd voor het eten van een cakeje (die ze zelf mogen versieren met snoepjes), drinken we limonade, zingen we voor de jarige job en pakken we kadootjes uit. We sluiten de middag/ochtend af met een gezellige maaltijd (in de algemene informatie vindt u de menu’s waaruit u kunt kiezen).