Kledingvoorschrift

Kledingvoorschrift

Tijdens de lessen is het vanwege veiligheidsoverwegingen verplicht om een goedgekeurde cap, een passende  bodyprotector en paardrijlaarzen te dragen.

We willen u daarom vriendelijk doch dringend verzoeken om er als ouders/verzorgers voor te zorgen dat uw kind beschikt over deze kleding. Indien u samen met uw kind besluit dat uw kind gaat deelnemen aan de ponylessen bij NHPKA gaan wij ervan uit dat u de benodigde uitrusting voor uw kind aanschaft. Om u in de gelegenheid te stellen de aanschaf van de benodigde kleding te spreiden kunt u de eerste keer dat u een strippenkaart aanschaft voor een klein bedrag extra een bodyprotector erbij huren. Wilt u er bij huur van een bodyprotector rekening mee houden dat huur alleen mogelijk is als we een goed passende bodyprotector voor uw kind ter beschikking hebben. Indien uw kind een afwijkende maat heeft of alle protectors al zijn uitgeleend kan het voorkomen dat u bij ons geen bodyprotector kunt huren. Tijdens een proefles dient uw kind laarzen met een duidelijke hak (of paardrijlaarzen) te dragen en kunt u hier een cap en bodyprotector huren voor uw kind. Huur van cap en/of bodyprotector kost 1,50 euro per les.

Naast een cap, bodyprotector en rijlaarzen is het handig om een rijbroek te dragen, maar een legging of joggingbroek volstaat in de eerste periode ook prima! Jurkjes, rokjes of andere ruimvallende wapperende kleren zijn niet praktisch en bovendien ook niet veilig omdat je daarmee aan het zadel kan blijven hangen. Hetzelfde geldt voor een lange jas. Een jas tot net over de billen is wel oke.

Wilt u bij de kledingkeuze van uw kind ook op de weersomstandigheden denken? Het is hier op de open vlakte altijd kouder dan in de stad! Zorg dus voor warme kleding (liefst laagjes) die tegen een stootje kan en vies mag worden. Denk hierbij als het koud is ook aan een extra legging onder een broek, een extra vest, een sjaal, dikke sneeuwlaarzen of plasticzakjes in de laarzen en bovendien aan passende handschoenen!

In verband met het dragen van een cap adviseren wij geen paardenstaarten bovenop het hoofd, geen ingewikkelde kapsels met speldjes en geen loshangende oorbellen.

Trek nooit kledingstukken uit in de nabijheid van de pony’s. Ze kunnen hiervan schrikken en op hol slaan.